Olen oppinut tämän reseptin 90-luvun puolenvälin tienoilla osallistuessani Kaarinassa englanninkieliselle kokkauskurssille. Siitä lähtien tätä kohtalaisen helppoakin intialaista ruokaa on tehty monesti.
Intialainen kanakastike
1,5 kg kanaa (itse käytin nyt koipipaloja, mutta tähän voi käyttää myös koipi-reisipaloja)
1 iso sipuli hienonnettuna
3-4 valkosipulinkynttä (maun mukaan) hienonnettua
3 tomaattia pilkottuna
2 porkkanaa pilkottuna
1 tl jauhettua korianteria (siemeniä)
1 tl suolaa
1 tl curryjauhetta
0,5 tl kurkumaa
4 dl kuumaa vettä
voita paistamiseen
1. Kuumenna pata/kattila ja kuullota sipulit ja valkosipulit voissa.
2. Lisää curry ja korianteri ja sekoita
3. Lisää tomaatit, porkkanat ja kana ja sekoita kauttaaltaan. Sulje kansi ja anna olla 10min.
4. Lisää vesi, kurkuma ja suola.
5. Sekoita hyvin. Sulje kansi ja anna hautua 35 minuuttia.
Kastike kannattaa tarjota basmati- tai jasmineriisin kanssa. Itse käytin basmatiriisiä, jossa on mausteena sipulia, valkosipulia, currya, kurkumaa ja suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti