lauantai 29. joulukuuta 2012

Luomuksia lohesta

12.12. päätin kokeilla lohipastramia, sillä meillä sattui olemaan sopiva pala lohta pakkasessa. Olin jo aikaisemin löytänyt netistä reseptin, jota sitten sovelsin.

Leikkasin lohen keskiosasta sopivat pötkylät, jotka ensin maustoin suolalla ja annoin olla jääkaapissa 1,5h. Sen jälkeen poistin suolan ja paistoin palojen reunolle värin, minkä jälkeen kuorrutin palat mausteilla (käytin valkosipulista pippurisekoitusta sekä kuivattua tilliä). Pakkasin pötkylät yksitellen tiukasti kelmuun ja annoin maustua vielä jääkaapissa n. tunnin.
Maustuneista pötkylöistä leikkasin sitten n. sentin paksuisia kiekkoja, jotka tarjosin yrttiperunasalaatin kera.

Koska lohesta jäi "reunapaloja", leikkasin ne ohuiksi siivuiksi ja kypsytin sitruunamehulla. Maustoin siivut pippurisekoituksella sekä suolalla.
Koko systeemi nautittiin valkoviinin kera!

Mies kehui annoksen maasta taivaisiin, joten taidanpa valmistaa moista vielä jatkossakin... ;)

1 kommentti: